Dordrecht

Vang het verlangen

Louisa's Weelde ligt aan de zuidkant van Dordrecht en grenst aan het Wilgenwendepark, de boomgaarden op de geluidswallen en de Wieldrechtse Zeedijk. Als je woont op deze inspirerende plek, dan vang je het verlangen van twee werelden. Enerzijds de sereniteit van de dorpse sfeer met zijn weidse polder (suikerbiet) en anderzijds de dynamiek van de stad vol karakter en kleur (sushi).

De weidse Dordtse polder: Suikerbiet

Als bewoner van Louisa’s Weelde hou je van de stad Dordrecht, maar wil je ‘buiten’ wonen middenin het polderlandschap grenzend aan de Dordtse Biesbosch. Als je graag de natuur intrekt om te wandelen of te fietsen, dan begint het genieten al bij de voordeur. Dordrecht heeft er een natuur- en recreatiegebied bij gekregen met de ontwikkeling van de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Door de aanleg van een nieuw netwerk van wandel-, fiets en ruiterpaden over dijken, kades en langs waterranden is de natuur in Dordrecht nog aantrekkelijker.

tekst suikerbiet en sushi

De dynamische stad Dordrecht: Sushi

Louisa’s Weelde is perfect voor mensen die rust en ruimte willen om te wonen, maar ook graag de beleving van de stad opzoeken. In Dordrecht is echt van alles te doen. Wil je een avondje naar de film, het theater of een concert? Aan uitgaansmogelijkheden heeft Dordrecht geen gebrek. Ook zitten er de binnenstad veel bijzondere restaurants en gezellig cafés waar je lekker kunt eten en drinken. Daarnaast is het aantal festivals en evenementen ongekend. Dordt in Stoom, het Sinterklaashuis, de Kerstmarkt en het Big Rivers festival zijn grote publiekstrekkers. Dordrecht is niet voor niets al meerdere keren uitgeroepen tot ‘evenementenstad van het jaar’.

Het winkelaanbod in de stad varieert van grote winkelketens tot couleur locale. In de langste winkelstraat van Nederland, de Voorstraat, zitten aan de noordkant veel leuke creatieve winkeltjes. Aan de kant van de Grote Kerk heb je juist veel koffie- en lunchtentjes en kledingboetieks. Elke zondag is het koopzondag en op vrijdag en zaterdag kun je naar de markt op de Sarisgang en het Statenplein.

Louisa's Weelde Dordrecht

Time

Reistijd Arrow

Close

Vervoer

  • Auto
  • Openbaar vervoer
  • Fietsen
  • Lopen

Maximale afstand


Arrow

Filters:

Filters wissen Filters wissen

Ontdek de wereld tussen suikerbiet & sushi

Trek je er graag op uit om de omgeving te verkennen? Er zijn allerlei wandel- en fietsroutes ontwikkeld die lopen ‘tussen suikerbiet amp; sushi’. Kies bijvoorbeeld voor de Eiland van Dordt route die je leidt vanaf de binnenstad naar de Biesbosch. Of doe de literaire wandeling met audiotour die je op alle mooie plekjes in Dordrecht brengt. En tussendoor strijk je neer op één van de vele terrasjes of in een grand-café voor een lekkere lunch.

Alle routes

FacebookTwitterLinkedInEmailWhatsapp

Louisa's Weelde, wonen tussen Suikerbiet en Sushi

Contactpersonen Louisa's Weelde

André Attasio
Verkoopmanager

André Attasio