Individuele keuzes

Als bewoner van Louisa’s Weelde houd je van de stad Dordrecht, maar wil je graag ‘buiten’ wonen middenin het polderlandschap grenzend aan de Dordtse Biesbosch. Je kiest voor Louisa's Weelde vanwege de ruime kavelopzet en de variatie aan woningtypes. De opzet van de woningen biedt voldoende ruimte voor individuele woonwensen zoals vides, grote woonkeukens, serres, etc.

Wonen op een erf of aan het park?

Alle woningen hebben een zadeldak en een maximale hoogte van 10 meter. Op de drie erven aan de westkant van het fiets-/wandelpad hebben de woningen één volume en één kaprichting. Hier komen 34 woningen met de keuze uit vier woningtypen:

  • Type A - Dwarskap
  • Type B - Langskap
  • Type C - Langskap twee-onder-een-kap

Aan de kant van het park hebben de woningen meerdere volumes en verschillende kaprichtingen. Op deze erven komen 14 woningen en zijn vier woningtypen beschikbaar:

  • Type D - Dwarskap
  • Type E - Langskap twee-onder-een-kap
  • Type F – Langskap
  • Type G – Dwarskap
tekst suikerbiet en sushi

Materialen en detaillering

Het materiaalgebruik en de detaillering van de woningen moet passend zijn bij het omliggende landschap. Kunststofkozijnen zijn bijvoorbeeld niet toegestaan. Voor de daken van de woningen worden alleen natuurlijke materialen gebruikt zoals keramische dakpannen, zink, hout, riet en leisteen. Dakramen en dakranden zijn geïntegreerd in het dakvlak. Zonnecollectoren en -panelen liggen verzinkt en dakopeningen zijn geïntegreerd in het dakvlak. Het metselwerk is zand-, oranje-, rood- of bruinkleurig en de gevels worden afgewerkt met leisteen, kalksteen of hardsteen.

Louisa's Weelde, wonen tussen Suikerbiet en Sushi

Contactpersonen Louisa's Weelde

André Attasio
Verkoopmanager

André Attasio